Pitali smo Hrvate gdje kupuju odjeću. Evo što su nam odgovorili

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ISTRAŽILI smo gdje Hrvati preferiraju kupovati odjeću i kako biraju svoj stil. Kroz naše razgovore s ljudima otkrili smo različite priče o njihovim omiljenim modnim destinacijama i osobnim pristupima odijevanju. 

“Grunge i goth estetika mi je fora”

Naša prva sugovornica, koja se ističe goth i grunge stilom, dokazuje da crna nikad ne izlazi iz mode. Njen outfit, sastavljen od komada iz Bershke, New Yorkera, Sinsaya i Croppa, pokazuje kako se i s ograničenom paletom boja može stvoriti upečatljiv izgled.

“Nikada ne nosim traperice”

Druga gospođa s kojom smo razgovarali nosila je haljinu šivanu po narudžbi. Njena jakna, naslijeđena od majke, svjedoči o bezvremenskoj privlačnosti vintage komada. Cipele koje je imala na sebi kupljene su u Padovi, a torbica je iz Marbelle. Ručno izrađene ruže koje je imala u kosi savršen su primjer kako mali detalji mogu značajno podići cijeli izgled.

Dodala je da se osjeća najugodnije u haljinama te da traperice nikada ne nosi.

“Volim boje”

Sreli smo mladića čiji je gotovo cijeli outfit bio iz H&M-a, osim tenisica i ruksaka koje je kupio u Pull&Bearu. U razgovoru s nama istaknuo je svoju strast prema kombiniranju boja, što se jasno vidjelo u njegovom odabiru odjeće. Posebno je naglasio kako se najbolje osjeća u stilu inspiriranom skaterskom kulturom.

“Često mijenjam stil”

Treća gospođa koju smo susreli nosila je cipele koje su kupljene u Turskoj, dok su naočale kupljene u Madridu. Majica je iz Lidla, a torba iz talijanskog grada Grado. Posebno se istaknula njena marama, koju je sama izradila od stare majice.

Naglasila je kako njen posao zahtijeva česte promjene stila, pri čemu su udobnost i prilagodljivost vremenskim uvjetima uvijek na prvom mjestu.

“Muzika me najviše inspirira za moj stil”

Posljednji dečko s kojim smo razgovarali otkrio nam je gdje nabavlja svoju odjeću.Većina odjevnih komada koje je nosio nabavljena je u metal shopu Maldoror u Zagrebu. Tenisice je naručio preko interneta, kišobran je kupio u jednoj od robnih kuća, a naočale su iz Name. Istaknuo je da preferira alternativni stil, s naglaskom na crnu odjeću, narukvice i prstenje. Dodao je i da za svoj stil najviše crpi inspiraciju iz glazbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *